*اجرای حدود در ملأ عام:
اجراى حدود در ملأ عام در حال حاضر ضرورتى ندارد، بلكه اگر مستلزم وارد شدن خدشه به چهره اسلام شود جايز نيست؛ مگر نسبت به جرايمى كه انعكاس وسيعى در جامعه داشته، و اجراى علنى آن باعث كاستن جرائم مى گردد.
*دیه جنین:
دیه جنین بنا بر احتیاط واجب به شرح زیر است: در بیست روز اوّل (که نطفه است) ۱۵ مثقال معمولی طلا، و در بیست روز دوّم (که علقه است) ۳۰مثقال، و در بیست روز سوّم (که مضغه است) ۴۵ مثقال، و در بیست روز چهارم (که عظام است) ۶۰ مثقال، و در بیست روز پنجم ( که لحم است) تا زمانی که اعضاء کامل شود و قبل از آن که جنین در شکم مادر به حرکت درآید ۷۵ مثقال، و پس از دمیدن روح در پسر دیه کامل، و در دختر نصف دیه کامل تعلّق می گیرد.
*دیه جنین بر عهده کیست؟
دیه جنین بر کسانی است که در سقط دست داشته اند، و چنانچه مادر با میل و اختیار، خود را در اختیار طبیب قرار داده که سقط کند نیمی از دیه بر عهده اوست، و باید علاوه بر پرداخت دیه از گناه بزرگی که مرتکب شده اند بطور جدی توبه کنند و با اعمال نیک آینده، گذشته را جبران نمایند.
*مجازات ارتداد:
اگر ارتداد او در دادگاه اسلام ثابت شود، محكوم به اعدام خواهد شد و اموال او به عنوان ارث به ورثه مسلمان او مىرسد و همسر او از او جدا خواهد شد و حتى توبه كردن او نمىتواند جلوی اين احكام شديد را بگيرد، گر چه اگر واقعاً توبه كند در پيشگاه خداوند قبول مىشود
*بیمه دیه زن و مرد:
ظاهراً مفهوم این حکم برای بسیاری روشن نشده، و اگر روشن شود اشکال شرعی ندارد. منظور آنها این است که اداره بیمه در قرارداد خود متعهّد می شود که در مقابل گرفتن حق بیمه مساوی در صورت تصادف، دیه همه را یکسان بپردازد و کاری به مقدار دیه از نظر حکم شرع ندارد.
*ماه های حرام:
ماه های حرام عبارتند از: ماه محرم، ذی القعدة، ذی الحجة و رجب.
ماه های حرام عبارتند از: ماه محرم، ذی القعدة، ذی الحجة و رجب که جنگ کردن در آن مطلقا ممنوع است و اگر فردی بطور غیر عمد در آن کشته شود، قاتل باید علاوه بر مقدار کل دیه، یک سوم دیه را به اولیاء دم مقتول بپردازد (بجز تصادف با وسایل نقلیه که یک سوم اضافه نمیشود) ولى در قتل عمد ملاک، چیزى است که طرفین بر آن توافق کنند. غیر از این موارد، در کارهای دیگر، ماه های حرام خصوصیتی ندارد.