*مراجعه به پزشک غیر همجنس:
در صورت وجود پزشک همجنس و دسترسی به او، رجوع به پزشک غیر همجنس (در جایی که موجب لمس یا نگاه حرام می گردد) جایز نیست. همچنین مراجعه به پزشک غیرهمجنس حاذق تر و ماهرتر، تنها در صورتی مجاز است که مراجعه نکردن به او بیم خطر و ضرر را به همراه داشته باشد.
*جراحی زیبایی:
در صورتى كه آميخته با حرام يا ضرر مهمّ ديگرى نباشد ذاتاً اشكالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم حرامى باشد (مانند لمس و نظر حرام) تنها در صورت ضرورت جايز است.
*تغییر جنسیّت:
تغيير جنسيّت و ظاهر ساختن جنسيّت واقعى (در افراد دو جنسى كه يك جنس آنها غلبه دارد) خلاف شرع نيست؛ بلكه واجب است. ولى تغيير جنسيّت صورى و كاذب جايز نيست.
*پیوند اعضاء:
در صورتى كه حفظ جان مسلمان يا حفظ عضو مهمّى از آن منوط به پيوند باشد، جايز است.
*جلوگیری از انعقاد نطفه:
براي جلوگيري از انعقاد نطفه، استفاده از هر وسيله مشروعي که بيضرر باشد، و باعث نقص مرد يا زن نشود (يعني مرد يا زن براي هميشه از قابليت توليد مثل ساقط نگردد) ذاتا مجاز است، ولي در حال حاضر کنترل جمعيت جايز نيست، مگر اينکه واقعا ضرورتي وجود داشته باشد.
*استعمال خوردنیهای حرام به عنوان دارو:
تنها در صورتى جايز است كه ضرورت قطعى پيدا كند و داروى منحصر به فرد باشد، و جانشينى نداشته باشد، و غالباً چنين نيست.
*اسقاط جنین:
اسقاط جنين حرام است، ولى هرگاه جنين در مراحل ابتدايى باشد، و به صورت انسان كامل در نيامده باشد (قبل از چهارماهگی و دمیده شدن روح)، و باقيماندن جنين در آن حالت و سپس تولّد ناقص آن به تصديق اهل اطّلاع متديّن باعث عسر و حرج شديد براى پدر و مادر گردد، پايان دادن به حاملگى جايز است، و احتياطاً بايد ديه را بدهند.
*سقط جنین برای حفظ مادر:
در صورتی که از گفته متخصّصان متدیّن یقین یا خوف خطر یا ضرر مهمی برای مادر حاصل شود، پایان دادن به حاملگی تا زمانی که روح دمیده نشده جایز است. و چون احتمال تعلّق دیه می رود احتیاط آن است که ورثه این کودک (غیر از پدر و مادر) با میل و رضای خود از آن صرف نظر کنند.
*تلقیح نطفه بیگانه:
تلقیح نطفه بیگانه، شرعاً حرام است و فرزند حاصل نامشروع خواهد بود، ولى چنانچه نطفه زن و شوهرى گرفته، و در خارج رحم تركيب، سپس به رحم زنى تلقيح گردد اين كار ذاتاً اشكالى ندارد، ولى با توجّه به اينكه غالباً مستلزم لمس و نظر نامشروع است تنها در صورت ضرورت جايز است. و در هر حال فرزند متعلّق به صاحبان نطفه است، هر چند بر مادر جانشين و شوهرش نيز محرم است.
*روش تلقیح مجاز نطفه بیگانه:
تنها راه برای استفاده از نطفه مرد بیگانه این است که مرد موقّتا همسر خود را طلاق دهد و آن زن پس از عدّه به عقد موقّت مرد مورد نظر درآید(هر چند اصلا همدیگر را نبینند) سپس نطفه آن مرد را برداشته و در زمان عقد با تخمک زن ترکیب کنند و پس از بخشش باقیمانده مدّت عقد موقّت و تجدید عقد دایم با شوهر سابق، نطفه ترکیب شده را در رحم او بکارند. فرزندی که متولّد می شود بر آن مرد و زن محرم است، ولی تنها از آن زن و صاحب نطفه ارث می برد.
*مواردی که تخمک زن اشکال دارد:
تنها راه، این است که بین مرد و زن دیگری عقد موقت خوانده شود (هر چند اصلا همدیگر را نبینند) سپس نطفه آن مرد را برداشته و در زمان عقد با تخمک زن ترکیب کنند. و پس از آن، نطفه ترکیب شده را در رحم زن اول بکارند. فرزندی که متولّد می شود بر آن مرد و زن محرم است، ولی تنها از صاحبان نطفه ارث می برد.
*مادر جانشین:
هر گاه نطفه زن و شوهرى را در خارج از رحم با هم تركيب كنند، و در رحم شخص ثالثى قرار دهند، اين امر ذاتاً جايز است؛ ولى چون غالباً مستلزم نگاه و لمس حرام است، تنها در موارد ضرورت مجاز است.
*هیپنوتیزم:
هيپنوتيزم براى مقاصد طبّى و مانند آن مانعى ندارد، ولى براى كشف امور پنهانى، يا خبر از گذشته و آينده و حال جايز نيست.
*ماژوخیسم:
خودآزارى جنسى نوعى بيمارى است. و مبتلايان به آن، بايد به طبيب متخصّص روانكاو مراجعه كنند تا درمان شوند.
*انرژی درمانی:
انرژى درمانى ذاتاً اشكالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم امر حرامى باشد جايز نيست.
*شبیه سازی:
شبیه سازی، ذاتاً اشكالى ندارد، ولى چون آثار منفى اجتماعى و حقوقى دارد انجام آن شرعاً جايز نيست. به همين جهت حتّى افرادى كه پايبند به دين و شريعتى نيستند بخاطر مفاسد اجتماعى آن، با آن به مخالفت پرداخته اند.