وصیت به عدم تقسیم ارث تا زمان خاص:
این وصیّت به انضمام سایر وصایای میّت تنها نسبت به ثلث اموال وی اثر دارد و دو سوّم دیگر مطابق قانون ارث در میان ورثه تقسیم می گردد.
وصیت به تساوی دختر و پسر در ارث:
در صورتی که این وصیّت به ضمیمه سایر وصایای میّت بیش از ثلت اموال وی نباشد عمل به آن لازم است؛ یعنی اضافه سهم دختران از ثلث پرداخته می شود. و اگر اضافه بر ثلث باشد، تنها به مقدار ثلث جایز است.
محروم کردن از ارث:
محروم كردن بعضى از ورثه از ارث، يا محروم كردن دختر از ارث، در شرع مقدّس اسلام جايز نيست. ولى هر كس مى تواند در حيات خود چيزى از اموال خود را به بعضى از فرزندان يا به افراد ديگر ببخشد، و به آنها تحويل دهد. در اين صورت، مال آن شخص خواهد شد. يا وصيّت كند چيزى از ثلث مالش به او بدهند. و در صورتى كه ببخشد و تحويل ندهد ملك آن طرف نخواهد شد.
بر هم زدن تقسیم مورد توافق:
تقسیمی که با توافق همه افراد ذی نفع صورت گرفته را نمی توان بر هم زد، مگر با جلب رضایت همه آنان.
ارث نوه ها:
با وجود پسران يا دختران ميّت، نوه هاى ميّت ارث نمى برند. مگر اينكه پدر آنها (كه فرزند ميّت بوده) بعد از او فوت شده باشد، كه در اين صورت سهم او به فرزندانش مى رسد.
وارثان دیه جنین:
دیه جنین به پدر و مادرش می رسد، و اگر یکی از آنها در سقط شرکت داشته از دیه ارث نمی برد و تمام آن به دیگری می رسد، و اگر هر دو در سقط شرکت داشته اند دیه به پدر بزرگ و مادر بزرگ پدری و مادری و برادران و خواهران آن جنین می رسد و طبق قانون ارث تقسیم می شود، و اگر آنها رضایت دهند مشکل حل می شود.
خمس ارث:
مال الارث خمس ندارد، هر چند سالها بماند و هزينه نگردد(مگر اينكه بداند شخص ميّت خمس آن را نداده است و يا اين كه به خاطر ساير اموالش بدهكار خمس است). ولى چنانچه ترقّى قيمت پيدا كند و قبل از سال خمسى هزينه نگردد اگر آن را بفروشند باید خمس ترقّى قيمت آن را بپردازند.
توارث:
آنها از یکدیگر ارث می برند، بدین شکل که در حادثه ای که مثلا پدر و فرزند فوت کرده اند و نمی دانیم کدام قبل و کدام بعد بوده ،فرض می کنیم پدر قبل از فرزند فوت کرده و تمام اموالش را مطابق قانون ارث در میان ورثه شرعی اش، از جمله فرزندی که با او فوت کرده تقسیم می کنیم و سهم فرزند فوت شده به ورثه او (غیر از پدرش) می رسد. سپس فرض می کنیم که فرزند قبل از پدر فوت کرده و اموال وی را مطابق قانون ارث در میان ورثه شرعی اش از جمله پدر وی که با او فوت کرده تقسیم می کنیم و سهم پدر به ورثه او (غیر از فرزند مذکور) می رسد و تفاوتی نمی کند که این موضوع در حادثه رانندگی باشد یا غرق شدن یا هر حادثه دیگر .